کتاب چه باید کرد - حامد بیدی

چه باید کرد؟ جزوه‌ای برای معترضان

این روزها هم‌وطنان زیادی این سوال را از خود و همدیگر می‌پرسند: چه باید کرد؟ انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بهانه‌ای شده برای بسیاری از مردم که مسیری را که طی دهه‌های اخیر در سیاست طی کرده‌اند مروری کنند و ناامید از تغییر و بهروزی انتخابات را بی‌معنا بدانند.

در چنین شرایطی تصمیم گرفتم راهکارهایی را که برای رسیدن به «وضعیت مطلوب» به نظرم می‌رسد در جزوه‌ای بنویسم. این کتابچه ادعای خاصی بر دوش خود ندارد. تنها چکیده‌ای است از خوانده‌ها و تجربه‌ها و افکار یک کنشگر اجتماعی با هدف طرح جدی‌تر مسأله برای گفتگو درباره راهکارهای برون‌رفت از انسداد. این کتابی پویا و باز خواهد بود که بر اساس نظرات و پیشنهادات شما تکمیل می‌شود. بنابراین به همراهی شما نیاز دارم. هم برای معرفی کتاب در شبکه‌های اجتماعی و هم برای نوشتن نظرات و پیشنهاداتتان برای نسخه‌های بعد. گزیده‌ای از نقدها و نظرات مفصل کارشناسان، کنشگران و شهروندان را در فصل جدیدی از کتاب در نسخه‌های بعدی اضافه خواهم کرد.

از شما هم‌وطن عزیز که به براندازی، اصلاح‌طلبی، اصولگرایی یا هر گرایش دیگری در کنشگری سیاسی معتقد هستید دعوت می‌کنم:

  1. کمتر از یک ساعت وقت بگذارید و این جزوه را دانلود و مطالعه کنید.
  2. این کتاب را در شبکه‌های اجتماعی خود با هشتگ #چه_باید_کرد بازنشر کنید تا با افراد بیشتری در این‌باره گفتگو کنیم.
  3. نظر و پیشنهاد خود را برای کامل‌تر شدن کتاب و رفع نواقص آن از طریق فرم زیر همین صفحه برایم بفرستید.
  4. بر اساس فهرست ایده‌های ساده فصل آخر از همین حالا یک شهروند کنشگر باشید.

انفعال و بی‌عملی بزرگترین و موثرترین کمک به بدتر شدن وضع موجود است. و شاید باورتان نشود قدرت اجتماعی عظیمی که در همین صفحات شبکه‌های اجتماعی ما نهفته است. پس بیایید همین حالا شروع کنیم.


منتشر شده در تاریخ

در موضوع

,

توسط

درباره اینها هم بخوانید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. محمدرضا نیم‌رخ
    محمدرضا

    سلام وقت بخیر
    خوبه ولی به نظرم باید از کلمات ساده تری استفاده کنید چون همه خواننده ها سواد کافی رو ندارن و درگیر اون کلمات میشن تا اصل مطلب!

  2. پیام نیم‌رخ
    پیام

    درود بر استاد بیدی بزرگوار. بنظرم شما از منظری به موضوع پرداختین که بیشتر مردم جامعه در یک قطب و اقلیت باقیمانده در قطب دیگر ازش غافل موندن. هر دو طیف با مواضع رادیکال تنها خودشون رو بر حق میدونن و این گره کور با این طرز فکر باز نخواهد شد.

    1. احمد شیرازی نیم‌رخ
      احمد شیرازی

      متاسفانه دانلود نمی‌شود!!

      1. حامد بیدی نیم‌رخ

        تست کردم مشکلی نبود. چه خطایی می‌بینید؟

        1. Mr نیم‌رخ
          Mr

          پیام خاصی نمیاد. البته از اندروید میخام دانلود کنم. یه تب جدید باز میشه و بسته میشه. هیچی هم دان نمیشه.

  3. حوریه رضایی نیم‌رخ
    حوریه رضایی

    عاقلانه نیست که پای درخت از ریشه پوسیده آب ریخت .
    من دیگر هرگز بین بد و بدتر انتخاب نخواهم کرد . انتخاب بد ما منجر شد به کشته شدن جوانان این آب و خاک بر روی آسفالت خیابان ها و تکه تکه شدن هموطنانم در آسمان…

    1. seyyed hossein razavi نیم‌رخ
      seyyed hossein razavi

      خب که چی شرکت نمی کنید و رای نمی دهبد ؟
      با اینکار می خواهید چه چیزی را عوض کنید ؟
      آیا فکر کردید که شرکت نکنید چه اتفاق و یا اتفاقات دیگری خواهد افتاد ؟
      یا آیا اگر شرکت کنید و به نامزد نزدیک مورد دیدگاهتان رای بدهید چه پیامی را به حاکمیت القا خواهید کرد ؟
      اگر دزدی وارد منزل شما گردد و شما هیچ سلاحی به جز زبان برای دفاع نداسته باشید ، باید سکوت کنید و اون دزد هرکاری دلش خواست انجام بدهد ؟
      یا شما اعتقادی به حتا کور سوهای امید هم در دل تاریکی ندارید ؟
      نمی دانم ،شاید شما از جمله افرادی باشید که اگر در حال سقوط از پرتگاهی هستید ، اعتقاد دارید که نباید دستتان را به هیچ نقطه اتکایی دراز کنید و همچنان منتظر رسیدن به ته دره باشید ؟
      من اما در این تاریکی و در این احتمال سقوط بازهم امیدهایی هرچند جزیی و کوچک دارم . .

      1. فرهاد نیم‌رخ
        فرهاد

        عزیزدل برادر این سقوط من و شما نیست این سقوط جمهوریت است که پیشروی وقیحانه حاکمیت با اهرم شورای نگهبان قلم زده و رای دادن من و شما بمثابه پذیرش این نقاب زشت برای دموکراسیه. تنها راهی که باقی گذاشتن روبرگردوندن از این نمایش و مشروعیت ندادن به ان با خالی گذاشتن جایگاه تماشاچیان است. وقتی رییس جمهور جدیددر سخنرانی نوروزی ادرس داده شده یعنی رای من و تو پشیزی ارزش ندارد. پس رای بی رای!

      2. Mr نیم‌رخ
        Mr

        مشکل از اونجایی شروع میشه که ، خانه و خانواده رو شبیه به حکومت و جغرافیا میبینی.
        اول اینکه دزد خودیه منظورم فساد ساختاریه،
        دوم دزد خارجی هم، شما بخون اسراییل ،اومدُ کارش رو کردُ رفت . الان ج.ا کاسه دستش گرفته به چکنم چکنم افتاد.
        سه، رای ندادن مردم ، شما بخون بیش از ۵۰ درصد واجد شرایط، این رو هم به مردم کشور و هم به دولت‌ها و حاکمین دنیا نشون میده که ، دیگه این حکومت مقبولیتی بین مردم ندارن..

        1. JavaD نیم‌رخ
          JavaD

          روی زمین زیر °آسمون° خدا ♥️🫶
          ✳️. 〽️
          👀♥️🌱💚🫶🌼🌻🌸🔱🎗️☄️👁️

  4. سمیه شهابی نژاد نیم‌رخ
    سمیه شهابی نژاد

    درود استاد بیدی
    از خواندن این مقاله بسیار لذت بردم و باز هم خواهم خواند، من و دوستانم از غصه خوردن و حرص خوردن،از خشم ،از گریه ، از درماندگی خسته شده ایم میخوام کاری بکنیم ما دور هم در بهگشت کارامد ایران برای همین هایی که شما فرمودید دور هم جمع شده ایم و بسیار خوشحال شدم که شما اینچنین دقیق به راهکار رهایی از این بن بست اشاره کردید
    من دوست دارم شما را فرد بزرگواری اشنا کنم که آنچه شما نوشته اید را در قالب طرحی جامع به نام بهگشت کارامد ایران اجرا میکند ،اشنا کنم آقای دکتر رایان راد، اطلاعاتشون را براتون می فرستم

    1. حامد بیدی نیم‌رخ

      ممنون از لطف شما. خوشحالم که با دوستانی مثل شما آشنا می‌شوم و از هر گونه هم‌افزایی استقبال می‌کنم.

  5. سروش نیم‌رخ
    سروش

    نمیدونم چرا شما فکر میکنید طرفداران انقلاب و جمهوری اسلامی فقط مذهبی ها هستند؟ من مذهبی نیستم اما با تمام وجود از انقلاب و آرمان هاش دفاع کردم و میکنم. نکته دیگه اینکه چرا طرز تفکر برانداز همیشه خودشو برتر و اکثریت میدونه در حالی که تنها جایی که کنشگری داره در فضای مجازی با انبوهی از ربات های مجازیه؟
    نکته آخر در مورد گفته یکی از عزیزان در حادثه اصابت راکت به هواپیما، خواهر گرامی مگر برادران نظامی از عمد شلیک کردند؟ مگر میدانستند که اون هواپیما مسافریه؟ مگر همین ها کم جان دادند تا جلوی تروریستها رو بگیرند؟ آقای بیدی واقعا شما انتظار دارید امثال من نوعی بیایم در مقابل کسانی که همین موضوع ساده رو هم نمیتونند بفهمند یا نمیخواهند بفهمند دور یک میز بنشینیم و حرف بزنیم؟

    1. حامد بیدی نیم‌رخ

      در مورد سوال اول، علت این تعمیم اینه که اکثریت طرفداران انقلاب و جمهوری اسلامی رویکردهای مذهبی دارند و دوستانی مثل شما بسیار کمترند. با این حال حق با شماست و باید حواسمان به این مسأله مهم باشد. در رابطه با نکته دوم هم دقیقا باید بتوانیم همه گفتگو کنیم. اگر اختلاف نظری به این شدت وجود نداشت که نیاز به گفتگو اینقدر مبرم و ضروری نبود! حقیقت نزد همگان است. برای مثال با گفتگو شاید شما متوجه قصور عجیب نیروهای نظامی در پرتاپ موشک بشوید و آن دوستمان هم درک بهتری از شرایط پیدا کند و واقع‌بینانه‌تر به مسائل نگاه کند.

  6. للل نیم‌رخ
    للل

    عجیب است که شما می‌توانید فعالیت کنید! کمتر از این‌ها را می‌گویند و دستگیر می‌شوند!

    1. حامد بیدی نیم‌رخ

      امیدوارم تعجبتان باعث دردسر نشود!

    2. علیرضا نیم‌رخ
      علیرضا

      سلام و عرض ادب.امیدوارم سالم و سلامت باشید.می خواستم تشکر کنم از زحماتتون با هر قصد و قرض و نیتی همین که باعث شده این اتفاق بیوفته باعث دلگرمی و امید فراوان است.امیدوارم برای تصحیح قانون اساسی کشورمان سریعاً اقدامات لازم انجام شود.

  7. میلاد نیم‌رخ
    میلاد

    ‏حامد جان
    سلام
    یادداشت «چه باید کرد» رو امروز خوندم و از خوندنش لذت بردم. مشخصه روش انرژی گذاشتی و کار کردی.
    در مورد یادداشت چند تا پیشنهاد دارم:
    1- خوبه به نمونه‌های موفق هر کدوم از رویکردها چه داخل و چه خارج از ایران اشاره کنی تا پیشنهادها ملموس‌تر، عملی‌تر و دستیافتنی‌تر به نظر برسه. دست کم ازشون نام ببری و به منابع مفید ارجاع بدی تا افراد علاقمند ازش استفاده کنن.
    2- به نظرم رویکردهای پیشنهادی می‌تونن به موازات مطالبه‌گری اجرایی بشن ولی از متن اینجوری بر میاد که اینها بر مطالبه‌گری مقدم هستن. حداقل فکر می‌کنم کسی که داره کارزار رو جلو می‌بره و همزمان این یادداشت رو می‌نویسه نباید تقدم و تاخری بین این دو حوزه قائل باشه. لغو قانون برده‌داری نه تنها نتیجه‌ی «فرهنگسازی» نخبگان نبود بلکه بیشتر از کنشگری و مطالبه‌گری و مبارزه حاصل شد. هنوز بعد از 160 سال، ریشه‌ی تبعیض در فرهنگ عموم وجود داره اما از قانون برده‌داری خبری نیست!

    1. حامد بیدی نیم‌رخ

      ممنون که مطالعه کردی و سپاس از پیشنهادات خوبت.